• ÜRÜN
    KATALOĞU
  • 0

Debriyaj Sistemi

TÜM BLOG YAZILARI
02 Haziran 2023

 

Debriyaj sistemi manuel araçlar için olmazsa olmaz konular arasında yer almaktadır. Özellikle trafikte rahat bir sürüş imkânı yakalamanıza destek olan bu sistem trafikte olası kazalardan da korunabilmenize olanak sunmaktadır.

Bu sebepten dolayı araç sahibi olacak ya da aracı olan insanların sıklıkla araştırdığı konular arasında debriyaj sistemi nedir? Sorusu yer almaktadır. Araçlarda 3 sistem özelliğine sahip olan debriyaj, vites değişimi, aracın sağlıklı bir şekilde hız ayarının yapılabilmesi ve aracın sarsıntısız bir şekilde kaldırılabilmesine destek olmaktadır.

Debriyaj Sistemi Nedir?

Debriyaj ürünleri hakkında pek çok sorunun sorulması üzerine hazırladığımız bu yazımızda debriyaj hakkında tüm merak edilenleri kısa bir özetle sizlere aktarmaya çalışacağız. Motor ve vites kutusu arasında yer alan bu sistem araçların rahat bir şekilde kaldırılarak güç kazanmasına destek olmaktadır.

Debriyaj sistemi nerede bulunur sorusuna da bu kısımda yer vermek gerekirse motorla vites arasında krank mili etrafında konumlanmaktadır. Motorla aracı harekete geçiren güç torkunu etkileyen bu sistem sorunsuz bir araç sürüsüne imkân sunmakta ve aracın hızlanabilmesine olanak sağlamaktadır.

Debriyaj Sistemi Parçaları

Debriyaj sistemi arızaları da araç sahiplerinin araştırdığı konu başlıkları arasında yer almaktadır. Debriyaj; volan, debriyaj baskısı, debriyaj balatası ve rulmanlardan oluşmaktadır. Motora bağlı olarak yer alan bu sistem aldığı gücü direkt olarak vites sistemine ileterek aracınızın hız kazanmasına olanak sağlamaktadır. Olası arızalar ise aracın güç kaybına sebep olduğu gibi olası kazalara da sebebiyet verebileceğinden dolayı yıpranmadan değişim yaptırmak daha sağlıklıdır.

Arıza durumlarında debriyaj sistemi yumuşamakta ya da daha çok sertleşmektedir. Bu gibi durumlarda hemen aracı kontrol ettirerek değişim ya da tamir işlemlerini hızlı bir şekilde yaptırmanız gerekmektedir. Debriyaj parçaları hakkında tüm detaylı bilgiler adına firmamızla irtibata geçebilir ve gerekli tüm bilgileri yetkili personellerimizden öğrenebilirsiniz.

  • 2